default-header
HomeHaagplantenConifeer Ivonne

Conifeer Ivonne

De Latijnse naam van de Conifeer Ivonne is Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’.  Deze Conifeer is bekend vanwege zijn goud- en gele kleur. Tevens is hij zeer geschikt als haagplant en zal zeker opvallen vanwege zijn bonte kleur. Deze Conifeer Ivonne groeit net als andere Coniferen op alle ondergronden zoals klei en bosgrond. De Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’ is zeer winterhard, blijft in de winter zijn kleur behouden en zal geen blad verliezen.

Eigenschappen

  • Zeer winterhard
  • Groeit ongeveer 30 a 50 cm per jaar.
  • Eindhoogte 4 a 6 meter
  • Standplaats volle zon als halfschaduw.
  • Groeit op alle ondergronden.
  • Geschikt voor een haag en solitair

Conifeer Ivonne kopen

Bent u geïnteresseerd in onze Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’? Wij bieden verschillende maten uit onze kwekerij. We kunnen tevens het transport voor u regelen en we geven onder voorwaarden garantie op onze planten. Omdat we de direct uit onze kwekerij kunnen leveren, kunnen we de planten voordelig aanbieden zonder in te boeten op de kwaliteit.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Onderhoud Conifeer Ivonne

Wanneer Conifeer Ivonne snoeien? U kunt deze conifeer het beste in het voorjaar rond juni snoeien. U kunt deze Conifeer voor een zeer strak resultaat nog een keer snoeien na de zomer in de maand september maar dit is in principe niet nodig om een mooie haag te behouden. Een tak wegknippen kan het hele jaar door.
Geef de Chamaecyparis Ivonne voldoende water na de aanplant. Coniferen verdampen veel water. Vooral in de zomermaanden kunnen ze erg dorstig zijn. Een handige manier om een haag water te geven is met een druppelslang. Wij adviseren deze altijd bij de nieuwe haag aan te leggen. Extreme droogte is niet goed voor deze Coniferensoort. Helaas herstellen deze bomen niet van bruine plekken die door droogte in de Conifeer is gekomen.

Coniferen kopen bij Vergeldt Planten

In onze webshop hogehagen.nl kunt u direct Coniferen bestellen. Echter hebben wij deze Conifeer Ivonne niet in de webshop staan voor directe verkoop uit onze kwekerij. In de webshop bieden we de Thuja Brabant, Taxus baccata en de Donkergroene Thuja aan voor directe verkoop.

Kwekerij Vergeldt Planten bezoeken

Bent u van plan om onze kwekerij te bezoeken of wilt aanvullende informatie? Neem eerst even contact met ons op zodat we u de tijd kunnen geven die u verdient.

 

 

Conifeer Ivonne
Conifeer Ivonne