default-header
HomeHaagplantenLaurier Rotundifolia

Laurier Rotundifolia

De Latijnse naam van de Laurier Rotundifolia Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’. Deze planten staan bekend vanwege zijn mooie grote en dikke blad. Dit is een bekende Laurierplant en erg geschikt voor een haag. Dit is een snelle groeier. Zowel in de breedte als in de hoogte. Als deze planten niet gesnoeid worden dan kunnen ze erg breed worden en gaan overwoekeren.

Eigenschappen

  • Goed winterhard
  • Groeit ongeveer 40 a 60 cm per jaar.
  • Eindhoogte 4 a 5 meter
  • Standplaats volle zon als halfschaduw.
  • Groeit op alle ondergronden.
  • Geschikt voor een haag en solitair

Laurier Rotundifolia kopen

Deze Laurier Rotundifolia blijft een prima haagplant maar omdat er andere soorten zijn met betere eigenschappen bieden we deze niet aan op onze webshop. Wil je de Laurier Rotundifolia kopen. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Doordat we direct uit onze kwekerij leveren, kunnen we de planten voor een voordelige prijs aanbieden. Wij garanderen de beste kwaliteit. Daarom bieden wij onder voorwaarden garantie aan op onze planten die we leveren. Tevens nemen we u ook graag het transport uit handen en zorgen we ervoor dat ze vers en volgens afspraak bij u geleverd worden.

Offerte aanvragen
Laurier Rotundifolia

Onderhoud Laurier Rotundifolia

Wanneer Laurier Rotundifolia snoeien? Voor een mooie haag dient u de Prunus Rotundifolia 2 maal per jaar te snoeien. In het voorjaar en nog eens na de zomer. Een tak wegsnoeien die in de weg zit kan het hele jaar door. Geef de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ geregeld water en mest. De planten stellen wat meer eisen aan de grond dan andere lauriersoorten. Voor een goede groei adviseren we altijd om deze planten ieder jaar goed van voeding te voorzien.

Laurier kopen bij Vergeldt Planten

Er zijn veel varianten van de Laurier die ook smal blijven zoals de Laurier Genolia. We kweken deze alleen nog omdat dit een veelgevraagd haagplant is. De Laurier Rotundifolia is wat vatbaarder voor ziektes dan andere Lauriersoorten. Een soortgelijke plant die erg sterk en gezond is, is de Laurier Novita. Bestel deze andere varianten direct via onze webshop Hogehagen.nl.

Heeft u nog vragen over het kopen van Laurier bij Vergeldt Planten of wilt u een bezoek brengen aan de kwekerij? Of heeft u vragen of de verschillende soorten Laurier en de eigenschappen van deze Lauriersoorten. Neem contact met ons op.

 

Contact opnemen